Kategorie obrazów
 
Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy pl.art149.com, prowadzony pod domeną www.pl.art149.com przez artgeist Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu, ul. Krakowska 37/45.
artgeist Sp. z o.o. dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania ze sklepu pl.art149.com i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.
artgeist Sp. z o.o. , zgodnie z wymogami prawa, zarejestrowała zbiór danych osobowych w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Danych Osobowych pod numerem 004852/2010, nr księgi 090624.
1. Korzystając z naszego sklepu www.pl.art149.com akceptujesz zasady zawarte w Polityce prywatności. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce prywatności. Przekazane nam przez Klienta dane osobowe (w szczególności nazwisko i imię, adres zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu) przetwarzane są zgodnie z europejskimi standardami dotyczącymi ochrony danych osobowych (Dyrektywa Parlamentu Europejskiego z dnia 24 października 1995 r.) oraz w oparciu o polską Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. .
2. W czasie korzystania z naszego sklepu internetowego www.pl.art149.com (np. założenia konta klienta, złożenie zamówienia lub subskrypcja newslettera) możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych. Przy składaniu zamówienia zostaniesz poproszony o podanie danych adresowych, numeru telefonu oraz adresu e-mail. Dane te wykorzystywane są wyłącznie do realizacji umowy kupna-sprzedaży, w celu potwierdzenia zamówienia i informowania klienta o statusie jego zamówienia, a także dostarczenia zamówionego towaru do klienta. Niepodanie wymaganych danych uniemożliwi realizację usługi. Wykorzystywanie danych klienta w celach reklamowych, marketingowych lub do sporządzania przez nas ofert wymaga wyraźnej, odrębnej zgody klienta.
Każdy klient ma prawo do uzyskania informacji na temat treści przetwarzanych danych, do żądania ich uzupełnienia lub uaktualnienia, jak i zaprzestania ich przetwarzania. W celu realizacji tego uprawnienia prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub kontakt mailowy (e-mail: info.pl@art149.com) lub telefoniczny (tel.: (+48) 71 736 98 46). Brak zgody na przetwarzanie danych uniemożliwi jednak wyprodukowanie i wysłanie zamówionego towaru. .

3. O ile Państwo wyraziliście na to zgodę (zapis do newslettera), podany przez Państwa adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych produktów artgeist Sp. z o.o.. Klienci otrzymują w newsletterze aktualną ofertę marketingową. Użytkownicy, którzy chcą zapisać się do naszego newslettera, proszeni są o podanie swojego adresu e-mail w odpowiednim miejscu, a następnie do wyrażenia zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych poprzez potwierdzenie zapisu do newslettera. Dane użytkowników, którzy wyrazili chęć otrzymywania newslettera, a nie złożyli zamówienia dodawane są do listy mailingowej pl.art149.com. Wykorzystywane są one wyłącznie do wysyłania kolejnych wydań Newslettera. Użytkownik może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania powiadomień o nowościach. Może poinformować nas o tym telefonicznie (tel.: (+48) 71 736 98 46) lub wysyłając e-mail (e-mail: info.pl@art149.com).
4. W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane firmom kurierskim oraz operatorom systemów płatności. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.
Dane osobowe klientów, którzy wyrazili chęć otrzymywania naszego newslettera, udostępniane są firmie FreshMail (FreshMail Danuta Fuksa, ul. Fabryczna 20A, 31-553 Kraków) w celu realizacji kampanii newsletterowych.
Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

5. Strona internetowa pl.art149.com wykorzystuje cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty, identyfikujące go. Mechanizm sklepu nadający cookies odwiedzającym stronę wykorzystywany jest w celach statystycznych oraz w celu identyfikacji danego użytkownika przez system informatyczny na poszczególnych etapach korzystania z serwisu. Pliki cookies zawierają jedynie zaszyfrowany identyfikator.
6. Nasz sklep internetowy korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia w przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe. Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej. W celu wycofania zgody na pobieranie i zapisywanie danych przez Google Analytics prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta.
8. Dodatkowych informacji na temat bezpieczeństwa danych osobowych klientów/użytkowników pl.art149.com można uzyskać kierując do nas zapytanie w postaci wiadomości e-mail (e-mail: info.pl@art149.com) lub dzwoniąc pod podany numer telefonu (tel.: (+48) 71 736 98 46).
 
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę prywatności.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Zgadzam się